Sem za uvedbo tedenskih vinjet

Ja zakaj pa ne. Dodamo še tedenske vinjete, da nam nobeden ne bo mogel očitati. Seveda pa sem za to da je cena tedenske vinjete okoli 20 eur, pa bomo videli kaj se jim bo potem splačal. Škoda, da vinjet nismo uvedli že kakšen teden prej. Bi jo imel že polovico notr, ne pa da sem mogel še filati ABC ter računati kok bom porabil, da mi ne bo treba vračati zneska na tablici. Šele zdej vidim, da kontrolorji ne bodo imeli težkega dela, saj je nalepka zelo dobro vidna…..

***dodatek ob 18:00 uri. Sem se peljal po obvoznici na kateri bo čez 6 ur obvezno imeti vinjeto. Prehitel sem cca 30 vozil, med njimi so samo 4 imela vinjeto. Ne vem kaj bo jutri ob predpostavki, da jih je ponekod že zmanjkalo (pred tem sem točil na petrolovi črpalki na trzinski obvoznici, na blagajni bi nekdo rad kupil vinjeto -prodajalec- zmanjkalo jih je)….

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “Sem za uvedbo tedenskih vinjet”

 1. Rado Rado pravi:

  Ne bo šlo, dragi medvedek. Celotna kalkulacija je izračunana na zgolj polletno in letno.

  Če bi uvedli tedensko po dvajset, bi bila prodaja polletnih in letnih ustrezno manjša. In pričakovan donos bi “padel”.

 2. rubinstein pravi:

  Jeb.., meni ni jasno zakaj je treba nalepit vinjeto pred oči, zgoraj, proti nebu. Da se ozrem malo po oblakih, pa zagledam DARS!!! A smo dobili še enga boga, al kaj.

 3. Rado Rado pravi:

  Tudi mene tam moti.
  Jaz jo bom dal desno spodaj! Tam kjer je bila nalepka za tehnični pregled.

 4. bear bear pravi:

  Baje jo lahko daš tudi spodaj levo, ampak na nalepki je narisano mesto kam jo moraš napopati…Levo zgoraj. Od znotraj ni niti tok moteča. Sem mislil da bo bolj. Mislim, da desno spodaj ne sme biti.

  Ja kalkulacija že ampak če bomo popustili pred evropo tako kot vedno, ker smo riti bi naredil kot sem napisal.Imamo tedensko, ki pa stane 20eur. Verjamem, da bi potem lažje kupovali polletno ali pa letno.

 5. rubinstein pravi:

  Jeb.., nekje sem prebrala, da sledi krepka kazen za samovoljno lepljenje, postrani, na stranskem steklu itd. Rado, še eno podobno feministično sranje, ha ha. Te ne bom več lovila za besedo.

 6. rubinstein pravi:

  Aha, kazen je po pravilih vsaj 300 evrov. vir Urož Praš v Dnevnikovem objektivu. Datum 28.6. 2008, ne 1.4.
  Ne bi tvegala.

 7. Rado Rado pravi:

  Različni stvari sta, biti brez nalepke, oz.
  jo imeti, vendar nalepljeno drugje.

  Treba je ugotoviti, ali zakonski člen sankcionira tudi poljubno leplenje.

 8. Pris Pris pravi:

  @Rado:
  Uporaba avtocest in hitrih cest brez veljavne IN USTREZNO NAMEŠČENE vinjete na vozilu se šteje za kršitev Zakona o javnih cestah in je sankcionirana s kaznijo od 300 do 800 EUR.

  Vinjeta je veljavna le takrat, ko je PRAVILNO NAMEŠČENA na vozilu. Prepis iz navodil: “Po odstranitvi zaščitne folije vinjeto nepoškodovano namestite na LEVO notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj.”

 9. rubinstein pravi:

  Mislim, da je to, kaj piše v zakonih v Sloveniji dokaj nepomembna stvar. Jaz ne bi šla gledat zakonov, ker so mi dali vedet, da odloča to, komu sodnik verjame in ne dokazi o pravu. Pa malo bi bilo za počakat, da kdo nasrka in da vidimo najpomembnejšo stvar, sodno prakso. Nalepko bom torej pravilno nalepila pred nos, ker ne bi rada da me vsi oskubijo do nazga.

 10. Pris Pris pravi:

  @rubinstein: Glede na to, kakšne kvasiš, si upam trditi, da so ti “dali vedet” narobe. Pa brez zamere!

 11. Eliminator pravi:

  Tudi jaz sem za tedenske vinjete in v splošnem mislim, da so vinjete dobre, ampak kar se pa tiče lepljenja in kazni za to, bi pa vsem na ministrstvu glave potrgal. Pa kaj mislijo, da so? Oni bodo men govorili, kaj in kje bom limal po avtu? Niti za registracijo nalepk nisem limal in niti vinjet ne bom.

  Pa zakaj je to sploh pomembno? Pač imaš vinjeto s seboj v avtu in jo pokažeš, ko te ustavijo. Potemtakem bi lahko še vozniške in prometne limali po šipah.

  No, fora limanja je v neprenosljivosti. Da boš za vsak avto kupil vinjeto in s tem bodo več sazlužili. Vedno se jim gre za denar, preklete pizde. Niti enkart še niso naredili nekaj samo v dobro ljudstva. Samo kje bi lahko čimveč denarja izmolzli.

 12. rubinstein pravi:

  Ja, Pris, kvasim, ker se mi že fuzla. Tudi tebi bi se, če bi te kaka žleht in zmešana babnica skubila in uničevala prek sodišča. Če se enkrat zgubim, bom pa prav res šla po drugo državljanstvo.

 13. Polr Bear pravi:

  hmmm, ja no na enem avtu je že pripopana, na drugega pride zvečer enkrat …Moji mali Justinci jo bom pa kasneje kupil, najprej sem mislil, da je ne rabim sploh, potem pa sem si še enkrat prebral katere ceste so vključene med vinjete in opazil na mojožalost da je tudi ljubljanski ring … mah
  dobro je edino to, da je to strošek, ki ga plačaš enkrat na pol leta…

 14. bear bear pravi:

  ***dodatek ob 18:00 uri. Sem se peljal po obvoznici na kateri bo čez 6 ur obvezno imeti vinjeto. Prehitel sem cca 30 vozil, med njimi so samo 4 imela vinjeto. Ne vem kaj bo jutri ob predpostavki, da jih je ponekod že zmanjkalo (pred tem sem točil na petrolovi črpalki na trzinski obvoznici, na blagajni bi nekdo rad kupil vinjeto -prodajalec- zmanjkalo jih je)….

 15. pijanec pravi:

  Eliminator: saj mislim, da so na Madžarskem in Slovaškem že ukinili vinjete v obliki nalepk. Sedaj samo zadostuje, da imaš s sabo dokument o tem, da si plačal vinjeto in nič drugega.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !