promet v aziji….

Že velikokrat sem razmišljal, zakaj se na cesti v Azijskih državah počutim bolj varno?

vidi se po tablah kje je slikano tole…….

Čisto preprost razlog. Vsak pričakuje, da ga bo kdo izsilil in so tako vsi bolj previdni. In to ni nič narobe. Na cesti ne vidiš zasanjanih ljudi ampak vsi so pozorni kako vozijo in kako vozijo drugi udeleženci v prometu. Že dolgo nazaj se spomnim vožnje po glavnem mestu Gruzije- Tbilisiju po novički, da moramo ujeti avion ker je mogoče zadnji tisti teden(naš let je biu planiran naslednji dan) ker je sovjetska zveza omejila dobavo kerozina. To so bili časi ko se je Gruzija trudila odcepiti od SZ. No nazaj k vožnji – prevozili smo skoraj vse rdeče luči na poti iz hotela do letališča in na vprašanje a ni to nč nevarno je biu odgovor, da so tukaj vsi navajeni na to in so pazljivi pri prehodu skozi zeleno….
Če potegnem črto..

Pri nas ti bo šofer raje stopil na plin če te vidi prehitevati in še malo rinil vate kot pa, da bi malo pobremzal in varno odpeljal naprej. In sedaj se bodo oglasili vsi tisti, ki to počnete, ja kaj pa še, a zdej se bom pa odmiku al kaj? Ja odmaken se raje!
Spodaj še en filmček iz Indonezije. Seminyak to Kuta. Mogoče boste dobili občutek kakšen je promet, naj pa še enkrat povem, da se v tistem prometu odlično počutim. No mau bolj sem moral paziti ker sem imel na eni strani nosilce za surf ampak ko se navadiš ni panike……hupa je najbolj pogost zvok na cesti :)

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “promet v aziji….”

 1. tomo pravi:

  No, ja, Bali je žal (vseh Indonezijcev na ta otok ne spustijo) ali pa na srečo (primeren za razvajene turistične riti) veliko bolj urejen od ostalih indonezijskih otokov, tako da ni ravno referenca za “azijsko prometno ureditev.” Promet v Medanu na Sumatri bi pa že kar bil. :) Zanimiv video.

 2. Urša pravi:

  3 krat hura za kamermana …

  veš kaj bi lahko s tega filmčka nardil… da bi bil tist film v 3d simulatorju … ker kakšna avto pride kr nevarn bliz :P

 3. Tadej Tadej pravi:

  svetovno! da to delaš v sloveniji plačaš milijon kazni, povzročiš 10 nestrpnih voznikov, 30 iztegnjenih sredincev itd. …

  sem bil v turčiji, kjer se tudi ne zmenijo za rdeče in zelene luči …

  pri meni v zadnji objavi maš nekaj o prezasičenih cestah in prometu v mestu.

 4. Polar Bear Polar Bear pravi:

  pismo dobri so, ampak res… Sam bi se sigurno živ usral od strahu… Posnetek deluje pa tako, kot bi bil v kakšni igrici, naprimer GTA ali pa kakšen Burn Out, hihi

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !